Gepast eerbetoon aan Mike Teunissen

Tijdens de finish van de vijfde etappe van de BinckBank Tour op vrijdag 16 augustus in Venray wordt op gepaste wijze een eerbetoon aan Mike Teunissen gebracht. Mike, afkomstig uit Ysselsteyn – gemeente Venray, was deze Tour de France de eerste Limburger ooit in de gele trui.

Schrijf in voor de Limburg Duurzaamheid Award!
Bedrijven en organisaties die innovaties hebben ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid in één van de drie categorieën – materialen, leefstijl/gezondheid (mens en dier) en energie – kunnen uiterlijk woensdag 31 juli hun product en/of dienst indienen voor de Limburg Duurzaamheid Award door een mail te sturen naar: info@binckbanktourvenray.nl
De jury kiest uit alle inzendingen de genomineerden voor de Award. Vervolgens gaan er drie beoordelingsronden plaatsvinden: 1. het publiek (online – tot en met 10 augustus); 2. de vakjury en 3. de bezoekers van het symposium op 16 augustus. Het publiek en de bezoekers van het symposium bepalen dus mee wie de Limburg Duurzaamheid Award gaat winnen.
De jury staat onder leiding van Michel Weijers, directeur C2C ExpoLab. Het symposium vindt plaats in de Schouwburg in Venray. De Duurzaamheid Award is een initiatief van de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray, met steun van de provincie Limburg.
Ploegentijdrit op 16 augustus
Tijdens de BinckBank Tour in Venray op vrijdag 16 augustus wordt de vierde editie van de ploegentijdrit gehouden. De tijdrit vindt plaats op de lokale omloop van de BinckBank Tour, met de finish op de plek waar ook de profs later die dag finishen. De tijdrit wordt apart geklasseerd in drie verschillende categorieën: Jeugd 12 t/m 16 jaar, mannen vanaf 16 jaar en vrouwen vanaf 16 jaar.
De ploegen starten vanaf 13.00 tot ongeveer 14.15 uur.
Voor de ploegentijdrit is het parcours beperkt afgesloten en zullen de normale verkeersregels nageleefd worden. De ploegentijdrit is volledig op eigen risico.
Klik hier om in te schrijven.
Euregionale Award Duurzaamheid
Naast de Limburg Duurzaamheid Award wordt vrijdag 16 augustus voor de eerste keer ook de Eurgio Duurzaamheid Award uitgereikt. Dankzij de steun van Interreg wordt dit mogelijk gemaakt. De Euregio Duurzaamheid Award is bedoeld om de bewustwording van de duurzame ontwikkelingen in de grensregio meer te profileren en een gezicht te geven. Duurzaamheid staat vaak nog ver af van mensen. En al helemaal in de grensregio, waar bedrijven en organisaties weinig notie hebben van wat er aan de andere kant van de grens gebeurt. Terwijl we zoveel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Ook de jury van de Euregio Duurzaamheid Award staat onder leiding van Michel Weijers, directeur C2C ExpoLab.
Venray duurzaamste wielerfinishplaats
Venray is voor het derde jaar op rij etappefinishplaats van de BinckBank Tour. En geeft dat dit jaar op 16 augustus bijzonder cachet door de duurzaamste wielerfinishplaats ter wereld te willen zijn. Duurzaamheid wordt ook in de sport steeds belangrijker en is één van de speerpunten in het coalitieakkoord van de gemeente Venray. Stichting Wielerpromotie Venray wil graag iets blijvends achterlaten, namelijk nieuwe initiatieven en ideeën rondom duurzaamheid en zo een aanjager zijn voor de duurzaamheidplannen van de gemeente Venray.
Klik hier voor de compilatiefilm van de BinckBank Tour 2017 en 2018 in Venray
Talkshow Limburg Duurzaamheid Award
In het kader van de Limburg Duurzaamheid Award is er een talkshow. Aan de tafel van presentator Jaap Litjens schuiven aan:
* Carla Brugman: voormalig wethouder Duurzaamheid, Openbare Ruimte en Mobiliteit gemeente Venray, nu gedeputeerde Provincie Limburg
* Eric Geurts: voormalig gedeputeerde Provincie Limburg voor Energie en Duurzaamheid, nu burgemeester van Beekdaelen
* Michel Weijers: directeur C2C ExpoLab en voorzitter jury
* Nick van den Bosch: voormalig directeur cycling van organisator Golazo
De talkshow is in vier uitzendingen te bekijken.
Klik hier voor uitzending-1
Klik hier voor uitzending-2
Klik hier voor uitzending-3
Klik hier voor uitzending-4
Pitches duurzaamheid
Tijdens de talkshow geven bedrijven een pitch over duurzaamheid. Iedere nieuwsbrief laten we een pitch zien.
Deze editie de pitch van Rob Dekkers van Dekkers Tweewielers, dat onder meer het gebruik van elektrische fietsen promoot.
Klik hier voor de pitch van Rob Dekkers
Pitches vorige edities
Klik hier voor de pitch van Thomas Boot/SOLID, een ambitieuze door studenten gerunde stichting die zich inzet voor het promoten van metalen brandstoffen als duurzame energiedrager.
Klik hier voor de pitch van Marcel Vogelsangs, werkzaam bij de Nederlandse Gasunie en eigenaar van MV Energietechniek.
Klik hier voor de pitch van Vissers Energy over blauwe diesel, de meest duurzame dieselbrandstof op dit moment. Deze diesel is volledig fossielvrij en bestaat geheel uit hernieuwbare grondstoffen.
Ben er bij op 16 augustus!
Vrijdag 16 augustus wordt een bijzondere dag als het gaat om duurzaamheid in Limburg. In de ochtend het symposium en de uitreiking van de Limburg Duurzaamheid Award inclusief lunch, aansluitend de wielerkoers beleven vanuit het VIP café op de finishlijn, met een hapje en een drankje. Een kaartje voor het volledige programma kost € 200, exclusief BTW. Een kaartje voor alleen het middagprogramma kost € 100. Ben er bij!
Interesse om het symposium over duurzaamheid en de BinckBank Tour in te zetten als publicitair podium voor uw bedrijf of organisatie? Download hier de brochure en bekijk de mogelijkheden. De live uitzending van de etappe naar Venray werd in 2018 door liefst 6 miljoen mensen bekeken!
Graag tot ziens op 16 augustus in Venray!