Wil je een keer in de huid van een topwielrenner kruipen en als eerste over de finish komen tijdens een individuele tijdrit van 600 meter, onder toeziend oog van honderden toeschouwers? Dat kan op maandag 7 augustus op de Noordsingel in Venray, waar vlak voor de finish van de BinckBank Tour, tussen 11.30 en 14.00 uur, een korte tijdrit op touw wordt gezet voor wielerliefhebbers.

Venray staat op maandag 7 augustus niet alleen in het teken van de jaarlijkse kermis, maar is die dag ook in de ban van de finish van de BinckBank Tour (voorheen Eneco Tour). De Stichting Wielerpromotie Venray organiseert met het oog op de komst van deze internationale UCI-wielerronde naar Venray tal van activiteiten om de wielersport te promoten. Een daarvan is de individuele tijdrit, waaraan iedereen, jong en oud, kan deelnemen. De bedoeling is om zo snel mogelijk (met een fietshelm op en fiets die technisch in orde is) de 600 meter af te leggen.

Op de meet, waar later die die dag de professionals, onder wie Tom Dumoulin, finishen, wordt vervolgens een finishfoto van de deelnemers gemaakt. De snelste drie in de verschillende leeftijdsklassen mogen vervolgens op het grote podium van de BinckBank Tour een prijs in ontvangst nemen. Het inschrijfgeld voor de korte tijdrit op het parcours bedraagt 5 euro (deze prijs is inclusief bewaakte fietsenstalling) als je je inschrijft via de website www.binckbanktourvenray.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, maar in dat geval zijn de kosten (inclusief bewaakte fietsenstalling) 5 euro.

In de buurt van de finish is tevens een festivalterrein ingericht, waar tal van activiteiten worden georganiseerd en voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Op de website staat tevens meer informatie over het VIP Café, waar wielerliefhebbers de finale van de eerste etappe Breda-Venray van zeer dichtbij kunnen bijwonen.