Recent hebben omwonenden onderstaande brief ontvangen:

Beste bewoner en/of ondernemer,

Op vrijdag 16 augustus verwelkomen wij de grootste wielerronde van Nederland in onze gemeente: de Binckbank Tour 2019. In deze brief voorzien wij u van aanvullende informatie over de BinckBank Tour in Venray. Let wel: mogelijk ontvangt u deze brief twee keer, bijvoorbeeld als bewoner en tevens als ondernemer binnen de gemeente Venray. Dit is niet te filteren uit onze database.

Aan alle ondernemers: mocht u met meerdere bedrijven op één adres zitten, verzoeken wij u om deze brief onderling te delen. Alvast bedankt hiervoor!

Dagindeling BinckBank Tour Venray

Wat staat er allemaal te gebeuren op vrijdag 16 augustus? Onderstaande dagindeling geeft u een globaal overzicht.

  • 06.00 uur start opbouw finishgebied Stationsweg t.h.v. Kruidenlaan-ingang Vincent van Gogh Instituut.
  • 13.00 – 14.30 uur ploegentijdrit voor amateurs op het lokale parcours en aankomst bussen van de wielerploegen.
  • 15.00 – 17.00 uur binnenkomst profwielrenners BinckBank Tour in Venray en zij zullen de lokale ronde 3,5 keer rijden. Het parcours is tussen 15.00 – 17.00 uur volledig afgesloten.
  • 16.45 uur finish en direct daarna de prijsuitreiking bij de finish.
  • 17.00 uur alle wegen weer vrij, het finishgebied (Stationsweg t.h.v. Kruidenlaan) zal vanaf 21.00 uur weer vrij voor verkeer.

Verkeersmaatregelen

Op vrijdag 16 augustus a.s. gelden onderstaande verkeersmaatregelen. Wij verzoeken u om hier alvast rekening mee te houden.

  • Vanaf 06.00 uur wordt er gestart met de opbouw van de finishlocatie aan de Stationsweg. Vanuit veiligheidsoverwegingen zal een deel van de Stationsweg de hele dag afgesloten worden voor verkeer (tussen rotonde Stationsweg- Oostsingel en de St. Servatiusweg).
  • Op de bijgevoegde kaart (zie ommezijde) is de route en oversteekpunten aangegeven, waar gemotoriseerd verkeer de binnenring van het parcours in en uit kan. Fietsers en voetgangers kunnen overal oversteken. Houd rekening met drukte rondom deze oversteekpunten. Het lokale parcours (paarse lijn vanaf opkomst ronde in Leunen) is tussen 15.00 – 17.00 uur volledig afgesloten.
  • Zowel de A73 alsook de N270 zijn de gehele dag beschikbaar. Hierdoor is Venray via diverse wegen bereikbaar.
  • De bussen van alle wielerploegen worden geplaatst tussen de rotondes Noordsingel-Oostsingel en Oostsingel-Stationsweg en een deel op het deel Stationsweg voorbij de rotonde met Oostsingel richting de Raadhuisstraat (tot aan Bongerdstraat). Deze wegen zijn vanaf 13.00 uur afgesloten voor verkeer.
  • Ook zijn die dag enkele bushaltes rondom het parcours van Venray niet in gebruik en wordt de dienstregeling door Arriva aangepast. Meer informatie vindt u op www.arriva.nl.

Tip: bereid u en/of uw bedrijf nu alvast voor op eventuele uitdagingen op 16 augustus. Denk hierbij aan bevoorrading van uw bedrijf, vertrek of thuiskomst van uw werk of persoonlijke zorg die u nodig hebt.

Vragen?
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze brief dan kunt u hiervoor terecht bij de projectleider van de gemeente Venray; Jaap Litjens. Hij staat u graag te woord om eventuele vragen te beantwoorden. Hij is te bereiken via Jaap.Litjens@venray.nl. Daarnaast is er meer informatie te vinden op de website van Stichting Wielerpromotie Venray: www.binckbanktourvenray.nl.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Venray

Stichting Wielerpromotie Venray