De BinckBank Tour doet ook in 2018 én 2019 Venray aan. Het centrum van Venray is dinsdag 14 augustus dit jaar het decor voor de start en finish van de individuele tijdrit van de enige meerdaagse WorldTour-wedstrijd van Nederland en België. Dat hebben de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray bekendgemaakt. Er worden op 14 augustus in het centrum van Venray zo’n 30.000 wielerfans verwacht.

Stichting Wielerpromotie Venray is verheugd dat de BinckBank Tour na het succes van verleden jaar ook dit jaar en volgend jaar in Venray te zien is. “Het is geweldige promotie voor Venray en wielrenners die we doorgaans alleen op tv zien, fietsen nu in Venray”, zegt Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Venray. “Zo’n 15.000 bezoekers zagen vorig jaar wereldkampioen Sagan in Venray winnen. Naar de finish hebben volgens organisator Golazo Sports enkele tientallen miljoenen mensen wereldwijd gekeken. We hebben de organisator gevraagd om te berekenen wat de mediawaarde van al die tv-minuten is geweest. Dat kwam neer op een bedrag van ongeveer 400.000 euro. Dit jaar zal de media-aandacht nog groter zijn, want de individuele tijdrit vindt volledig plaats in Venray. En een tijdrit trekt altijd veel mensen, want de wielerfans kunnen al hun helden van dichtbij zien. Dat zie je bijvoorbeeld bij de ploegbussen waar de wielrenners warm fietsen.” Ook wethouder Anne Thielen van Sport is enthousiast over de komst van de BinckBank Tour naar Venray. “Dit is een enorme stimulans voor de wielersport en natuurlijk geweldige promotie voor onze mooie gemeente. We zijn dan ook blij dat Stichting Wielerpromotie opnieuw het initiatief neemt om deze tour te organiseren. Een initiatief dat we als gemeente met een groot wielerhart graag ondersteunen en faciliteren.”

De start van de tijdrit is op het Schouwburgplein, de finish op de Raadhuisstraat ter hoogte van de kruising met de Stationsweg. “Dat betekent dat de bezoekers gemakkelijk kunnen pendelen tussen start en finish”, stelt Christ van den Munckhof, penningmeester van de stichting. “De tijdrit is 12.7 kilometer lang en voert de wielrenners naar Merselo en buurtschap Weverslo. Uitstekende wegen, mooie lange rechte stukken en vrijwel overal twee rijstroken breed. Ideaal geschikt voor hardrijders zoals Tom Dumoulin.” De BinckBank Tour wordt dit jaar in de week na de Venrayse kermis gehouden. “Omdat Zuid-Nederland vroeg zomervakantie krijgt, vindt de koers in de laatste week van de zomervakantie plaats”, vult Christ van den Munckhof aan. “De bouwvakvakantie is dan al voorbij. Dat biedt bedrijven meer mogelijkheden om aan te haken bij de BinckBank Tour dan dit jaar, toen de finish midden in het zomerreces viel.”

Stichting Wielerpromotie Venray kon ook melden dat voormalig wethouder Lucien Peeters is toegetreden tot het stichtingsbestuur.

Foto: Wereldkampioen Peter Sagan won begin augustus de BinckBank Tour-rit op de Noordsingel in Venay.