Topsport Vlaanderen – Baloise, Roompot – Nederlandse Loterij en Veranda’s Willems – Crelan. Dat zijn de ploegen die nu al zeker mogen zijn van een wildcard voor de BinckBank Tour, de UCI WorldTour-wedstrijd door België en Nederland. De rittenkoers finisht op maandag 7 augustus op de Noordsingel in Venray.

De BinckBank Tour heeft, als UCI WorldTour-wedstrijd, de garantie dat alle WorldTour-ploegen aan de start staan. Daarnaast kan het zelf een beperkt aantal ploegen uitnodigen om deel te nemen. De organisatie maakte donderdag de komst bekend van drie ploegen uit met jonge beloftevolle renners uit België en Nederland. “Zowel Topsport Vlaanderen – Baloise als Roompot – Nederlandse Loterij zijn Pro-Continentale ploegen die vol inzetten op opleiding en de betere jongeren proberen kansen te geven in grote wedstrijden. Uiteraard willen we hen de kans geven dat ook in de enige meerdaagse WoldTour-wedstrijd in eigen land te doen”, zo stelt koersdirecteur Rob Discart. “Veranda’s Willems – Crelan van zijn kant heeft zich in recente wedstrijden in België heel nadrukkelijk getoond en heeft veel ambitie voor de BinckBank Tour, niet in het minst met Wout Van Aert als één van de speerpunten. Wout bewees dit jaar al in tal van wegwedstrijden zijn klasse, met onder meer winst in de Elfstedenronde in Brugge”, vervolgt Discart.

De organisatie heeft daarnaast ook een nieuwe samenwerking beklonken met de NOS. De Nederlandse openbare omroep zal de komende drie jaar elke rit van de BinckBank Tour live uitzenden, vanaf circa 15 uur tot na de finish. De BinckBank Tour is ook live te volgen op VRT en RTBF, Eurosport en L1. De BinckBank Tour is de opvolger van de Eneco Tour, die de afgelopen twaalf jaar uitgroeide tot een van de grootste sportevenementen in België en Nederland. De ronde is de enige meerdaagse UCI WorldTour-wielerwedstrijd in Nederland en België en vindt plaats van maandag 7 augustus tot en met zondag 13 augustus. Alle WorldTour-ploegen doen aan het evenement mee. Tom Dumoulin (Team Sunweb) bevestigde eerder zijn deelname al.

BinckBank Tour 2017 – etappeschema:

Zondag 6 augustus: ploegenvoorstelling Breda

Maandag 7 augustus: Breda – Venray

Dinsdag 8 augustus: Voorburg – Voorburg (indiv. tijdrit)

Woensdag 9 augustus: Blankenberge – Ardooie

Donderdag 10 augustus: Lanaken – Lanaken

Vrijdag 11 augustus: Sittard-Geleen – Sittard-Geleen

Zaterdag 12 augustus: Riemst – Houffalize

Zondag 13 augustus: Essen – Geraardsbergen