De BinckBank Tour komt vrijdag 16 augustus naar Venray. De finish ligt op de Stationsweg, ter hoogte van zorgaanbieder Vincent van Gogh. De lokale ronde voert het profpeloton via Venray naar Leunen, Castenray en Oirlo terug naar Venray. Dat maakte Nick van den Bosch, directeur cycling van organisator Golazo, maandagavond bekend tijdens een netwerkbijeenkomst in hotel Asteria.

 

Met de vrijdag als finishdag komt Golazo tegemoet aan de wens van Stichting Wielerpromotie Venray. “De vrijdag is een interessante dag, omdat het voor bedrijven en wielerliefhebbers beter is in te plannen in hun agenda”, verduidelijkt Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Venray. “De afgelopen jaren was de BinckBank Tour op maandag en dinsdag te gast in Venray. Het was druk, maar we kregen ook veel reacties van mensen dat ze vanwege hun werk niet aanwezig konden zijn. We verwachten dat meer mensen op vrijdagmiddag in de gelegenheid zijn om te komen kijken.”

Tijdens de netwerkbijeenkomst werd ook bekendgemaakt dat de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie, met steun van de provincie Limburg, op vrijdagochtend 16 augustus een symposium over duurzaamheid organiseren. Tijdens het symposium wordt voor de eerste keer de Duurzaamheid Award Limburg uitgereikt, in drie categorieën: materialen, leefstijl/gezondheid en energie. Michel Weijers, directeur C2C ExpoLab, is de juryvoorzitter.

Het symposium en de award sluiten aan bij de ambitie van Venray om de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld te zijn. “Duurzaamheid wordt ook in de sport steeds belangrijker en is één van de speerpunten in het coalitieakkoord van de gemeente Venray”, legt Ambaum uit. “Rondom dat thema kunnen we elkaar versterken. Als Stichting willen wij graag iets blijvends achterlaten, namelijk nieuwe initiatieven en ideeën rondom duurzaamheid. Onze ambitie kan zo een aanjager zijn voor de duurzaamheidplannen van de gemeente Venray.”

Eric Geurts, gedeputeerde provincie Limburg voor Energie en Duurzaamheid: “Innovatief Limburgs denk- en doewerk zorgt ervoor dat we in onze provincie bijna klaar zijn voor de toekomst. Ik vind het mooi om te zien dat sport en duurzaamheid met deze nieuwe award hand in hand gaan.”

Carla Brugman, wethouder Duurzaamheid, Openbare Ruimte en Mobiliteit bij de gemeente Venray, noemt klimaatverandering dé uitdaging van onze tijd. “Wij hebben de kans de juiste keuzes te maken en onze wereld goed door te geven aan volgende generaties. De gemeente Venray heeft grote ambities: we werken er elke dag keihard aan om het verschil te maken en bij te dragen aan een schonere, groenere en duurzamere wereld.”

Carla Brugman werd maandagavond samen met Eric Geurts, Michel Weijers en Nick van den Bosch in een talkshow in hotel Asteria geïnterviewd door Jaap Litjens. Na de talkshow vertelden Vissers Energy Group, Twan Heetkamp/THT New Cool, Venray Fairtrade, MV Energietechniek, Bike Totaal Dekkers Tweewielers, Van den Munckhof Print & Media en TU Eindhoven in een korte pitch hoe zij invulling kunnen geven aan Venray als duurzaamste wielerfinishplaats ter wereld. Inmiddels hebben al meer dan vijftien bedrijven aangegeven te willen participeren in de duurzaamheidambitie van Venray.

Foto: Rikus ten Brücke.