De groene leiderstrui uitreiken aan Tom Dumoulin, Niki Terpstra of misschien wel Peter Sagan? Bij de apotheose van de BinckBank Tour in Venray kan het.

“Hiervoor gaan we op zoek naar lokale helden”, zegt bestuurslid Lucien Peeters van de Stichting Wielerpromotie Venray.  Geen podiummissen tijdens de BinckBank Tour in augustus, maar wel inwoners van de aankomststad. “We gaan op zoek naar mensen met doorzettingsvermogen, iemand die kleur geeft aan zijn of haar gemeente of misschien wel de winnaar van de lokale wielerprijsvraag. Elke aankomststad beslist zelf welke inwoner zijn of haar moment de glorie krijgt op het podium.”

De BinckBank Tour start op maandag 13 augustus. Venray host op dinsdag 14 augustus de tijdrit van 12,8 kilometer van de UCI-ronde door Nederland en België. De lokale organisatie wil graag een inwoner van Venray de kans bieden om samen met enkele prominenten de huldigingsceremonie uit te voeren. “Graag willen we als organisatie van de  inwoners van de gemeente Venray horen wie zij  vinden dat daarvoor in aanmerking mag komen. We zijn op zoek naar iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt, bijvoorbeeld op het gebied van sport in Venray. Maar dat mag natuurlijk ook op een ander vlak zijn. De enige eisen zijn dat de persoon in kwestie wonende is in de gemeente Venray en zich in heeft gezet voor de Venrayse gemeenschap. Misschien wel een soort held van Venray,  die wat extra waardering mag ontvangen.”

Kandidaten die het verdienen om op het podium te verschijnen, kunnen worden voorgedragen door  voor 10 juli een e-mail (met daarin de motivatie) te sturen naar info@binckbanktourvenray.nl. Een deskundige jury zal uiteindelijk een keuze maken en de gelukkige benaderen. Uiteraard moet de persoon in kwestie wel beschikbaar zijn op 14 augustus 2018.

Foto: Peter Sagan won vorig jaar de sprint op de Noordsingel in Venray en werd vervolgens gehuldigd. Foto: Rikus ten Brücke.