Editie 2019

BinckBank Tour 16 augustus vijfde etappe

Internationale rit van Riemst (B) naar Venray over 185 kilometer

Op vrijdag 16 augustus komt de BinckBank Tour weer naar Venray toe. Na twee succesvolle etappes in 2017 en 2018 wordt dit jaar naar toe Venray de vijfde etappe verreden. Met 185 kilometer de langste etappe van deze editie. Alle internationale topteams staan weer aan de start voor deze meerdaagse World Tour wielerwedstrijd door Nederland en België.

Welke renners aan de start komen, is nog niet bekend. De BinckBank Tour start 2 weken nadat de Tour de France gefinisht is op de Champs Elysees. Een Tour de France om nooit meer te vergeten. Onze eigen Mike Teunissen uit Ysselsteyn schreef daar historie door als eerste Limburger ooit in het geel te rijden na zijn etappe winst in Brussel tijdens de openingsetappe, en die ook nog eens een tweede dag vast te houden!

Na alleskunner Peter Sagan die op 7 augustus 2017 de rit naar Venray won door iedereen te kloppen in de sprint, was het in 2018 in Venray Stefan Küng van BMC die de tijdrit over een afstand van 12,7 kilometer won in iets meer dan 14 minuten! Zouden we dit jaar dan een Nederlandse winnaar krijgen in de rit naar Venray? “Mike Teunissen wint de etappe naar Venray in de sprint” zou een fantastische krantenkop zijn waar de organisatie sinds zijn winst in de Tour de France al van droomt. Mocht hij meedoen is Mike Teunissen uiteraard een van de favorieten maar het veld kent vele specialisten zoals Dylan Groenewegen, Peter Sagan, Michael Matthews en Elia Viviani om maar een paar namen te noemen.

Naast de rit in lijn van Riemst naar Venray wordt op 16 augustus ook een ploegentijdrit gereden voor wielerliefhebbers. Teams van 4 personen kunnen zich hiervoor inschrijven. Naast de sportieve uitdaging is het natuurlijk ook bijzonder om op het parcours van de BinckBank Tour 2019 een ronde te rijden tegen de klok.

De wielerliefhebbers starten om ca. 13.00 uur met hun race tegen de klok op de lokale omloop. Het laatste team start om 14.30 uur. Aansluitend zijn er 3 doorkomsten op de lokale omloop, Leunen-Castenray-Oirlo-Oostrum-Venray, met een verwachte finish rondom 16.30 uur op de stationsweg, ter hoogte van de hoofdingang van Vincent van Gogh in Venray. Aansluitend met de winnaar van de etappe zullen de huldigingen plaatsvinden in het aan de stationsweg gelegen supportscafé.