Duurzaamheid Symposium en Awards

Duurzaamheid Symposium en Awards

Venray als living lab duurzaamheid

Venray heeft de ambitie om dit jaar de duurzaamste wielerfinishplaats ter wereld te zijn. Venray als living lab voor innovaties op het gebied van duurzaamheid. Daarom wordt op vrijdag 16 augustus in de ochtend ook een duurzaamheidsymposium georganiseerd en worden voor de eerste keer de Limburg Duurzaamheid Award en de Euregio Duurzaamheid Award uitgereikt, in drie categorieën: materialen, leefstijl/gezondheid (mens en dier) en energie. De twee Awards zijn een initiatief van de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie, met steun van de Provincie Limburg en Interreg.

 Het symposium en de Limburg Duurzaamheid Award sluiten aan bij de ambitie van Venray om de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld te zijn. Duurzaamheid wordt ook in de sport steeds belangrijker en is één van de speerpunten in het coalitieakkoord van de gemeente Venray. Met het symposium en de Limburg Duurzaamheid Award willen we laten zien hoeveel er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid in onze provincie en hoe innovatief we daarin zijn.

De Euregio Duurzaamheid Award is bedoeld om de bewustwording van de duurzame ontwikkelingen in de grensregio meer te profileren en een gezicht te geven. Duurzaamheid staat vaak nog ver af van mensen. En al helemaal in de grensregio, waar bedrijven en organisaties weinig notie hebben van wat er aan de andere kant van de grens gebeurt. Terwijl we zoveel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Bedrijven en organisaties die innovaties hebben ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid in één van de drie categorieën - materialen, leefstijl/gezondheid (mens en dier) en energie - kunnen uiterlijk woensdag 31 juli hun product en/of dienst indienen voor de Limburg Duurzaamheid Award door een mail te sturen naar: info@binckbanktourvenray.nl

De jury kiest uit alle inzendingen de genomineerden voor de Award. Vervolgens gaan er drie beoordelingsronden plaatsvinden: 1. het publiek (online - tot en met 10 augustus); 2. de vakjury en 3. de bezoekers van het symposium op 16 augustus. Het publiek en de bezoekers van het symposium bepalen dus mee wie de Limburg Duurzaamheid Award en de Euregio Duurzaamheid Award winnen.