Enkele grote namen uit het Belgische en Nederlandse wielrennen hebben hun deelname aan de BinckBank Tour bevestigd. Tim Wellens, Jens Debusschere, Jasper Stuyven, Boy van Poppel, Lars Boom, Dylan Groenewegen en Niki Terpstra (foto) zullen op maandag 13 augustus in Heerenveen aan de start staan van de enige UCI WorldTour-wielerronde van de Lage Landen. Ook ‘halve Belg’ Zdenek Stybar is van de partij.

Met een ritzege en de eindzege in de BinckBank Tour beleefde Tim Wellens in 2014 zijn grote doorbraak als profwielrenner. Een jaar later wist de Limburger opnieuw ritwinst met eindwinst te combineren. Ook vorig jaar griste de kopman van Lotto Soudal een etappezege mee en werd hij tweede in het eindklassement. Het mag duidelijk zijn dat Wellens, die dit jaar de Brabantse Pijl en een rit in de Giro won, ook nu weer tot de topfavorieten gerekend mag worden. Eén van de ploegmaats die Wellens zal bijstaan in de BinckBank Tour wordt Jens Debusschere. De West-Vlaming, de Belgische kampioen van 2014, beschikt over een paar snelle benen en mag dus zelf ook ritwinst ambiëren.

Niki Terpstra won in 2016 de BinckBank Tour en zijn ploegmaat bij Quick Step Floors Zdenek Stybar zegevierde in 2013. De Tsjechische drievoudige ex-wereldkampioen veldrijden, die in het Belgische Essen thuis is, mag zich ook drievoudig ritwinnaar van de BinckBank Tour noemen. Terpstra, die momenteel de Ronde van Frankrijk rijdt, won dit voorjaar na een indrukwekkende solo de Ronde van Vlaanderen. De slotrit van de BinckBank Tour op zondag 19 augustus, met passages over en de Muur en aankomst op de Vesten in Geraardsbergen, is op zijn lijf geschreven. Vorig jaar ging de ritzege in Geraardsbergen naar Jasper Stuyven. De Leuvenaar van Trek, die derde werd in de eindstand, tekent ook dit jaar present, net als zijn ploegmaat Boy van Poppel.

De vierde ex-eindwinnaar van de BinckBank Tour die zijn deelname al bevestigd heeft, is Lars Boom. De hardrijder uit Vlijmen was de laureaat in 2012 en boekte vorig jaar nog een knappe ritzege in Sittard-Geleen, dit jaar de aankomstplaats van de voorlaatste rit. Met ook Dylan Groenewegen in de rangen staat nu al vast dat LottoNL-Jumbo één van de sterkste blokken in de BinckBank Tour zal worden. De Amsterdamse sprinter, die dit jaar twee sprintzeges op rij boekte in de Tour de France, won twee jaar geleden de openingsrit van de BinckBank Tour in Bolsward… en laat dat toevallig ook dit jaar de aankomstplaats van de eerste etappe zijn.

Op dinsdag 14 augustus wordt in Venray de tijdrit van de BinckBank Tour verreden.