Komende dinsdag staan maar liefst elf nationale kampioenen tijdrijden aan de start in Venray. Zij gaan onderling uitmaken wie de 12,7 km lange tijdrit zal gaan winnen.

Woensdag werd zowel het totale parcours als het rennersveld gepresenteerd tijdens een internationale presentatie in Asteria. Volgens Rob Discart van organisator Golazo, gaat het een hele spannende strijd worden. “Tijdrijders als Küng, Bodnar, Van Emden, en Campenaerts zijn absolute toppers in dit veld”, aldus Discart. Verrassingen worden niet uitgesloten. Volgens oud-renner Henk Lubberding zouden renners als Naessen en Stuyven op dit korte parcours kunnen verrassen. Ludo Dierckxsens, oud-kampioen van België, ziet in Niki Terpstra een outsider.

De profs starten dinsdag vanaf half twee op het Schouwburgplein. Het parcours loopt via Merselo en de Deurneseweg naar de Raadhuisstraat, waar de finishlijn ligt. In totaal gaan op maandag 13 augustus 161 renners van 24 ploegen van start. Er zijn die week kansen voor sprinters, maar ook voor klassieke renners. Klinkende namen als Groenewegen, Kittel, Jakobsen, Ewan en Bennet gaan met name voor de sprintetappes. Voor de eindzege worden tal van toppers genoemd. Greg Van Avermaet, olympisch kampioen en onlangs acht dagen geletruidrager in de Tour de France,  is een van de kanshebbers. Daarnaast behoren Lars Boom, Tim Wellens, Niki Terpstra (foto) en Zdenek Stybar ook tot de favorieten. Lubberdink en Dierckxsens zijn unaniem van mening dat het spannend blijft tot en met de laatste dag.