De BinckBank Tour, het wielerevenement dat maandag in Venray finishte, is ‘tot grote tevredenheid van ons verlopen’. Dat zegt bestuurslid Christ van den Munckhof van de Stichting Wielerpromotie Venray.

Maar of de UCI-wedstrijd ook volgend jaar weer wordt gehouden in Venray, daar moet nog naar gekeken worden. “Dat is zeker onze insteek, maar we gaan als bestuur binnenkort deze eerste editie eens goed evalueren.” Duizenden wielerfans kwamen op het spektakel af. Tevens was een peloton journalisten in Venray neergestreken om verslag te doen.

De tv-beelden van wielrenners in kermisvierend Venray gingen de hele wereld over. Ook in kranten en op de radio stond Venray als wielergemeente in het middelpunt van de belangstelling. “Prachtige promotie voor ons Venray”, zegt Van den Munckhof terugkijkend op het evenement, dat vooral op mobiliteits- en veiligheidsgebied veel aandacht vroeg. “Natuurlijk zijn er altijd punten die beter kunnen of beter hadden gemoeten, zo’n event in combinatie met de kermis organiseren is een enorme uitdaging, maar het belangrijkste is dat er geen ongelukken zijn geweest, een grote verkeerschaos is uitgebleven en dat duizenden mensen in stralend weer in Venray een fantastische wielerdag hebben kunnen beleven. We hebben ontzettend veel positieve reacties gehad, van het publiek, maar ook van koersorganisator Golazo, de gemeente en de sponsoren.” Van den Munckhof wil vooral de vrijwilligers niet vergeten. “Ruim 250 waren er maandag in de weer. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om dit spektakel te houden. Chapeau!”

Foto: drukte op de Noordsingel tijdens de huldiging van winnaar Peter Sagan.