De grote namen uit het voorjaar komen dit jaar massaal hun kans wagen op de Nederlandse en Vlaamse wegen tijdens de BinckBank Tour. Dat werd donderdag tijdens een persconferentie in Brede bekendgemaakt.

Met Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en Yves Lampaert doen alle winnaars van de UCI World Tour-wedstrijden in Vlaanderen en Nederland van dit voorjaar mee aan de koers. Maar ook de winnaar van de Giro, Tom Dumoulin, wereldkampioen Peter Sagan, Niki Terpstra, Tim Wellens, Tiesj Benoot, Lars Boom, Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire staan maandag 7 augustus in Breda aan de start.

Tevens neemt een groot aantal topsprinters  deel aan de BinckBank Tour met, naast Sagan, Dylan Groenewegen, André Greipel, Giro-revelatie Farnando Gaviria, Démare, Danny van Poppel en  Timothy Dupont. Oud-winnaar Tony Martin, Maciej Bodnar en Stefan Küng zijn drie van de aanwezige tijdrittoppers uit het tijdrijden. Andere bekende namen op de startlijst zijn Jan Bakelants, Tony Gallopin, Marcus Burghardt, Edward Theuns, Ian Stannard, Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Enrico Gasparotto.

De BinckBank Tour vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus. De Nederlands/Belgische koers start in Breda met een 179,7 kilometer lange rit naar Venray. Daarna staat een tijdrit gepland van 9 kilometer in Voorburg. Na een uitstapje naar België keert de koers op vrijdag 11 augustus weer terug naar Sittard-Geleen en eindigt de BinckBank Tour op zondag 13 augustus op de Muur van Geraardsbergen.

De openingsetappe is een race van 169,8 kilometer tussen Breda en Venray. In de gemeente van Wout Poels uit Blitterswijck en Mike Teunissen uit Ysselsteyn, die beiden niet deelnemen aan de BinckBank Tour, rijden de renners twee lokale rondes voor er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid rond 16.30 uur op de Noordsingel in Venray om de zege wordt gesprint. De eerste doorkomst is naar verwachting rond 15.30 uur, de tweede om 16.00 uur. Wordt het, net als tijdens de slotetappe van de Ronde van Frankrijk, weer een sprint tussen Dylan Groenewegen en André Greipel?

Op de website www.binckbanktourvenray.nl staat meer informatie over het programma in Venray.