De BinckBank Tour komt ook in 2018 en 2019 naar Venray. Onlangs sloten Stichting Wielerpromotie Venray samen met de gemeente Venray de overeenkomst met organisator Golazo. De individuele tijdrit van de BinckBank Tour wordt dit jaar, op dinsdag 14 augustus, in Venray gehouden. De officiële ondertekening van het contract en de kick-off vinden op zaterdag 10 maart van 16.00 tot 17.30 uur plaats. Met een bijzonder evenement: een ploegenachtervolging op Raceway Venray.

Het prachtige ovale circuit waar tal van internationale autoraces plaatsvinden, zal zaterdag 10 maart dienst doen als tijdelijk velodroom voor de ploegenachtervolging. Deze uitdagende wedstrijd is voor elke (gelegenheids)ploeg van vier personen toegankelijk. De wedstrijden gaan over 4 kilometer voor de heren en 3 kilometer voor de dames en junioren. Een ploeg bestaat uit vier deelnemers waarvan de tijd van de derde renner die over de streep komt doorslaggevend is.

Onderdeel van het programma is de presentatie van de BinckBank Tour 2018 en het ondertekenen van het contract. Sportwethouder Anne Thielen, organisator Golazo en Stichting Wielerpromotie Venray zullen daarbij aanwezig zijn.

Aanmelden voor de ploegenachtervolging kan via de website www.binckbanktourvenray.nl. De deelnamekosten bedragen € 5 per persoon. Voor de winnende ploeg liggen kaarten voor de VIP finish van de BinckBank Tour op 14 augustus klaar. Meld je zo snel mogelijk aan en verzeker je van deelname aan de eerste Venrayse ploegenachtervolging.

Foto: De BinckBank Tour trok afgelopen augustus tienduizenden wielerfans naar het centrum van Venray.