De officiële kick-off van de BinckBank Tour in Venray is zaterdag 10 maart om 16.00 uur. Op Raceway Venray wordt die middag niet alleen het parcours gepresenteerd, maar ook het contract van de Stichting Wielerpromotie met de Belgische organisator Golazo getekend. De individuele tijdrit van de BinckBank Tour wordt dit jaar op dinsdag 14 augustus in Venray gehouden.

De voorgenomen ploegenachtervolging op het circuit gaat niet door. “Daarvoor hadden we te weinig aanmeldingen. Waarschijnlijk is het nog vroeg in het seizoen”, aldus voorzitter Maurice Ambaum. Na het tekenen van de contracten wordt tevens het parcours bekendgemaakt. “We hebben een mooi parcours gerealiseerd in en om Venray”, vervolgt Ambaum.

Dat parcours wordt dezelfde dag ook gebruikt voor de jaarlijkse ploegentijdrit. “We kunnen dat dit jaar mooi combineren. Afgelopen jaar deden er 30 teams mee. Nu we hierin de samenwerking met Golazo hebben, verwachten we een deelname van circa 100 teams.” Geïnteresseerden zijn zaterdag om 16.00 uur van harte welkom op Raceway Venray aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn.