Symposium + uitreiking Limburg Duurzaamheid Award

Venray duurzaamste wielerfinishplaats ter wereld

Vrijdag 16 augustus 2019, 09.30-17.00 uur

Limburg Duurzaamheid Award

Limburg krijgt voor de eerste keer een eigen Duurzaamheid Award. De prijs zal tijdens een symposium over duurzaamheid worden uitgereikt op vrijdag 16 augustus 2019, de dag dat Venray de duurzaamste wielerfinishplaats ter wereld is. Die dag finisht de vijfde etappe van de BinckBank Tour – de enige meerdaagse UCI World Tour wedstrijd van Nederland en België – in Venray. De Duurzaamheid Award Limburg zal in drie categorieën worden uitgereikt: materialen, leefstijl/gezondheid (mens en dier) en energie. De jury staat onder leiding van Michel Weijers, directeur C2C ExpoLab. Het symposium vindt plaats in de Schouwburg in Venray. De Duurzaamheid Award is een initiatief van de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray, met steun van de Provincie Limburg.

Nominatieprocedure

Bedrijven en organisaties die innovaties hebben ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid in één van de drie categorieën – materialen, leefstijl/gezondheid (mens en dier) en energie – kunnen uiterlijk vrijdag 19 juli 2019 hun product en/of dienst indienen voor de Limburg Duurzaamheid Award door een mail te sturen naar: info@binckbanktourvenray.nl

De jury kiest uit alle inzendingen de genomineerden voor de Award. Vervolgens gaan er drie beoordelingsronden plaatsvinden: 1. het publiek (online – tot en met 10 augustus); 2. de vakjury en 3. de bezoekers van het symposium op 16 augustus. Het publiek en de bezoekers van het symposium bepalen dus mee wie de Limburg Duurzaamheid Award gaat winnen.

Talkshow Limburg Duurzaamheid Award

In het kader van de Limburg Duurzaamheid Award is er een talkshow. Aan de tafel van presentator Jaap Litjens schuiven aan:

  • Carla Brugman: wethouder Duurzaamheid, Openbare Ruimte en Mobiliteit gemeente Venray
  • Eric Geurts: voormalig gedeputeerde Provincie Limburg voor Energie en Duurzaamheid
  • Michel Weijers: directeur C2C ExpoLab en voorzitter jury
  • Nick van den Bosch: directeur cycling van organisator Golazo

De talkshow is in vier uitzendingen te bekijken.

Klik hier voor uitzending-1

Pitches duurzaamheid

Tijdens de talkshow geven bedrijven een pitch over duurzaamheid. Iedere nieuwsbrief laten we een pitch zien.

Deze editie de pitch van Thomas Boot van SOLID, een ambitieuze door studenten gerunde stichting die zich inzet voor het promoten van metalen brandstoffen als duurzame energiedrager.

Klik hier voor de pitch van Thomas Boot/SOLID

Venray duurzaamste wielerfinishplaats

Venray is voor het derde jaar op rij etappefinishplaats van de BinckBank Tour. En geeft dat dit jaar op 16 augustus bijzonder cachet door de duurzaamste wielerfinishplaats ter wereld te willen zijn. Duurzaamheid wordt ook in de sport steeds belangrijker en is één van de speerpunten in het coalitieakkoord van de gemeente Venray. Stichting Wielerpromotie Venray wil graag iets blijvends achterlaten, namelijk nieuwe initiatieven en ideeën rondom duurzaamheid en zo een aanjager zijn voor de duurzaamheidplannen van de gemeente Venray.

Ben er bij op 16 augustus!

Vrijdag 16 augustus wordt een bijzondere dag als het gaat om duurzaamheid in Limburg. In de ochtend het symposium en de uitreiking van de Limburg Duurzaamheid Award inclusief lunch, aansluitend de wielerkoers beleven vanuit het VIP café op de finishlijn, met een hapje en een drankje. Een kaartje voor het volledige programma kost € 200, exclusief BTW. Ben er bij!

Interesse om het symposium over duurzaamheid en de BinckBank Tour in te zetten als publicitair podium voor uw bedrijf of organisatie? Download hier de brochure en bekijk de mogelijkheden. De live uitzending van de etappe naar Venray werd in 2018 door liefst 6 miljoen mensen bekeken!

Graag tot ziens op 16 augustus in Venray!

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Stichting Wielerpromotie Venray.