De Duitse topsprinter Marcel Kittel neemt ook deel aan de BinckBank Tour. Dat heeft zijn ploeg Quick-Step Floors zaterdag officieel bekendgemaakt.

Kittel kan zijn degens tijdens de BinckBank Tour kruisen met een groot aantal andere topsprinters, onder wie wereldkampioen Peter Sagan, Dylan Groenewegen, Danny van Poppel en André Greipel. Ook Giro-winnaar Tom Dumoulin staat aan de start. De eerste etappe start op maandag 7 augustus in Breda en eindigt na twee lokale rondes waarschijnlijk in een massaspurt, rond 16.30 uur op de Noordsingel in Venray.

Marcel Kittel moest onlangs tijdens de zeventiende etappe van de Tour de France opgegeven. De Duitser kwam vroeg in de etappe ten val en reed de hele tijd op achterstand. De leider in het puntenklassement probeerde het nog wel, maar moest uiteindelijk toch opgeven. Kittel was bezig aan een geweldige Tour. Hij won vijf etappes en had de eindwinst in het puntenklassement binnen handbereik. Na zijn opgave nam de Australiër Michael Matthews (Team Sunweb) de groene trui van hem over. Er worden tienduizenden fans verwacht, die Peter Sagan en al die andere wielertoppers van dichtbij willen zien.