De BinckBank Tour komt ook dit jaar weer naar Venray. De tweede etappe van de internationale UCI-wedstrijd, de individuele tijdrit Venray-Venray van 12,8 km, vindt plaats op dinsdag 14 augustus 2018.

BinckBank Tour-ambassadeur en oud-profwielrenner Maarten Tjallingii kwam maandag naar Venray om samen met wethouder Anne Thielen symbolisch de start- en finishlijn te trekken. Ook overhandigde hij de wethouder het nieuwe leidersshirt van de wielerronde door Nederland en België. De BinckBank Tour is de enige meerdaagse WorldTour-wedstrijd van Nederland en België.

Voor de organisatie is de Stichting Wielerpromotie op zoek naar een groot aantal vrijwilligers. Vorig jaar waren zo’n 170 vrijwilligers in touw voor het in goede banen leiden van de etappe. Het mooie is dat een groot aantal verenigingen voor deze vrijwilligers heeft gezorgd en daar een financiële vergoeding voor kreeg. Naast de tijdrit voor de profs is er in de ochtenduren een ploegentijdrit voor wielerliefhebbers. Die rijden op hetzelfde parcours als de profs.  Dit betekent dat de stichting op 14 augustus weer heel veel vrijwilligers nodig heeft voor allerhande werkzaamheden, van gastvrouw tot verkeersregelaar.

Verenigingen die vrijwilligers willen en kunnen leveren, maar ook individuele vrijwilligers, zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via info@binckbanktourvenray.nl.  Kijk voor meer informatie, ook over sponsoring van dit wielerfestijn,  op www.binckbanktourvenray.nl.

 

Foto’s Simone Swinkels.