Het centrum van Venray is dinsdag 14 augustus het decor voor de start en finish van de individuele tijdrit van de BinckBank Tour. De enige meerdaagse World Tour race van Nederland en België legt de loper uit voor wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin, zo bleek zaterdag bij Raceway Venray waar het parcours van de 12.7 kilometer lange tijdrit werd gepresenteerd.

Een traject voor pure hardrijders die een gemiddelde van boven de 50 kilometer kunnen halen, zo omschreef Herman Brinkhoff de route. Trots presenteerde hij namens organisator Golazo het parcours van de individuele tijrit. Bijna 13 kilometer vooral rechte wegen door het buitengebied en centrum van Venray. De start is op het Schouwburgplein, de finish op de Raadhuisstraat ter hoogte van de kruising met de Stationsweg. Een parcours op maat voor Tom Dumoulin. Golazo hoopt dat de topper in augustus aan de start zal staan van de BinckBank Tour.

Bij Raceway Venray zetten Golazo, de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray de handtekening onder de overeenkomst die Venray dit jaar en in 2019 bindt aan de BinckBank Tour. Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Venray, sprak de verwachting uit dat de BinckBank Tour ook dit jaar weer een wielerfeest wordt. “We verwachten heel veel toeschouwers op 14 augustus in het centrum van Venray. Het gaat om enkele tienduizenden mensen. Dat krijgen we alleen voor elkaar als we goed samenwerken met alle partijen, als we voldoende steun van het bedrijfsleven krijgen en als we opnieuw met net zoveel vrijwilligers als verleden jaar kunnen samenwerken. Dan wordt het weer een wielerfeest en geweldige promotie voor Venray, met enkele uren live televisie en miljoenen tv-kijkers.”

Ook wethouder Thielen van Sport werd geïnterviewd door presentator Jaap Litjens. Ze verheugt zich over de komst van het profcircus naar Venray. “We kunnen met de BinckBank Tour op een geweldige manier Venray weer op de wielerkaart zetten. Venray is een wielergemeente met een rijk verleden en heden. Dat willen we graag uitdragen. Ik ben trots dat Venray op 14 augustus zoveel wielerliefhebbers en de beste wielrenners ter wereld mag begroeten.”

Nick van den Bosch, directeur Professional Cycling bij Golazo, is blij dat de BinckBank Tour weer naar Venray komt. “We hebben vorig jaar gezien hoe druk het was in Venray en hoe enthousiast de toeschouwers zijn. We zijn heel blij dat Venray weer in het routeboek staat. Ik verwacht een fantastische sfeer.”

De BinckBank Tour wordt dit jaar in de week na de Venrayse kermis gehouden. “Omdat Zuid-Nederland vroeg zomervakantie krijgt, vindt de koers in de laatste week van de zomervakantie plaats”, gaf Christ van den Munckhof aan. “De bouwvakvakantie is dan al voorbij. Dat biedt bedrijven veel mogelijkheden om aan te haken bij de BinckBank Tour.” Christ van den Munckhof vertelde ook dat op 14 augustus nóg een wielervent plaatsvindt in Venray. “In de ochtenduren organiseren we de ploegentijdrit voor recreanten en amateurs op het parcours van de individuele tijdrit voor profs. Kunnen ze zelf het parcours ervaren en proeven van de entourage.”

 

Foto: Simone Swinkels.

H

Het parcours: