Venray | De eerste schetsen van de finishlocatie van de BinckBank Tour in Venray zijn klaar. Op maandag 7 augustus staat Venray niet alleen in het teken van de kermis, maar ook van de wielersport. Met als centrale punt de Noordsingel, waar de streep van de eerste etappe Breda-Venray is getrokken.

Een dag eerder, op zondag 6 augustus, is de ploegenpresentatie in Breda. Aan de wedstrijd doen alle mondiale topploegen mee zoals Sky, Lotto-Jumbo en Sunweb van Mike Teunissen en Tom Dumoulin.

Pal naast de finish verrijst een heus VIP-paviljoen, waar liefhebbers en sponsoren onder het genot van een hapje en een drankje kunnen genieten van de aankomst van dit UCI-wielerspektakel. De wielrenners maken drie lokale ronden van ruim 20 kilometer en zullen naar verwachting rond 16.30 uur op de Noordsingel sprinten om de zege. De BinckBank Tour is de enige meerdaagse wielerwedstrijd uit de UCI WorldTour in Nederland en België.

“We hebben onlangs te horen gekregen dat Giro-winnaar Tom Dumoulin start in de BinckBank Tour. Prachtig! Daarnaast zou het mooi zijn als onze lokale renners Wout Poels en Mike Teunissen meedoen”, zegt bestuurslid Christ van den Munckhof van de Stichting Wielerpromotie Venray. “Momenteel zijn we druk bezig met de organisatie. Mensen die graag van dichtbij een topkoers willen beleven, kunnen dat op kermismaandag 7 augustus in Venray. En voor mensen die in het VIP-dorp de finish met eigen ogen willen zien, in een gezellige sfeer, hebben we verschillende mogelijkheden, zowel voor bedrijven als particulieren.”

Ook is de organisatie nog op zoek naar een aantal gecertificeerde verkeersregelaars en andere vrijwilligers. Voor meer informatie over kaarten en/of sponsoring mail naar christ@peelenmaasvenray.nl. Aanmelden als verkeersregelaar kan via info@wielerpromotievenray.nl.