Op kermismaandag 7 augustus is Venray finishplaats van de eerste etappe van de BinckBank Tour.

De volgende verkeersmaatregelen zijn van kracht:

  • De Noordsingel is vanaf rotonde Beekweg/Nieuwe Overloonseweg/Westsingel tot aan de rotonde bij Jan Linders/Raadhuisstraat de hele dag (vanaf 06.00 uur) volledig afgesloten voor verkeer.
  • Vanaf 14.30 uur tot de finish (verwachting rond 16.30 uur) is het volledige parcours afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en worden er omleidingsroutes aangegeven. Het peloton komt vanaf de Rips (Brabant) via de Vredepeel de Beekweg op. Vanaf de Beekweg rijden ze de route Beekweg, Noordsingel, Oostsingel, Zuidsingel, Langstraat, Deurneseweg, Middenpeelweg, Beekweg twee keer. Het peloton komt 3x over de finish op de Noordsingel, waarbij de laatste keer de daadwerkelijke finish is.
  • Bij de rotonde Oude Oostrumseweg/Oostsingel/Stationsweg en de rotonde Leunseweg/Zuidsingel zijn oversteekplaatsen gecreëerd voor gemotoriseerd verkeer om tussen 14.30 – 16.30 uur het centrum te kunnen bereiken.
  • Gedurende de wedstrijd (tussen 14.30 en 16.30 uur) kunnen fietsers en voetgangers oversteken bij de daarvoor aangewezen punten in het finishgebied en rondom het parcours.
  • De parkeerplaatsen voor Jerusalemstate en het St. Jozefklooster worden die dag gebruikt om de bussen van alle ploegen en ploegleiderswagens en volgauto’s te parkeren. Hier is 7 augustus een parkeerverbod van kracht.
  • Alle bezoekers van buiten Venray die met de auto komen, worden vanaf de toegangswegen naar Venray (vanaf 11.00 uur) afgeleid naar parkeerplaatsen buiten het centrum van Venray. Van daaruit worden bezoekers met pendelbussen naar het centrum gebracht. Ook bezoekers die met het openbaar vervoer komen via het NS-station in Oostrum kunnen gebruikmaken van deze pendeldienst.