Op dinsdag 14 augustus brengt de BinckBank Tour Venray 2018 de volledige internationale wielertop naar Venray.

De route verloopt via de Langeweg, Noordsingel, Merselo, Deurneseweg en Langstraat en eindigt op de Raadhuisstraat ter hoogte van het gemeentehuis. Op deze dag gelden er diverse verkeersmaatregelen. De tijdrit begint op het Schouwburgplein. Vanaf maandag 13 augustus 17.00 uur wordt het Schouwburgplein daarom omgebouwd tot startlocatie.

Op dinsdag 14 augustus wordt om 06.00 uur gestart met de opbouw van de finish aan de Raadhuisstraat. De Raadhuisstraat wordt vanaf kruising Akkerweg-Gasstraat tot en met kruising Dokter Poelsstraat afgesloten voor verkeer.

De parkeerplaatsen aan de Raadhuisstraat/ Jerusalem Staete, de parkeerplaats bij het St. Jozefklooster, bij het oude UWV terrein (St. Jozefweg) en het parkeerterrein Raadhuisplein zijn vanaf maandag 13 augustus 17.00 uur tot en met dinsdag 14 augustus 20.00 uur niet beschikbaar om te parkeren. Toch van plan om met de auto te komen? Het dichtstbijzijnde openbare parkeerterrein is parkeergarage De Gouden Leeuw.

Bijgaand een kaart met  de calamiteitenroute en oversteekpunten, waar gemotoriseerd verkeer het centrum van Venray in en uit kan. Fietsers en voetgangers kunnen overal oversteken. Houd wél rekening met drukte rondom deze oversteekpunten.

Verkeer vanuit Deurne richting A73 Venray wordt omgeleid via de Middenpeelweg en Veulen. Verkeer vanuit Venray naar Deurne wordt omgeleid via Heide. Dit wordt allemaal via duidelijke signalering aangegeven. Ook zijn die dag enkele bushaltes rondom het centrum van Venray niet in gebruik en wordt de dienstregeling door Arriva aangepast. Meer informatie hierover staat op www.arriva.nl.

Op woensdag 8 augustus is er van 18.00  tot 19.00 uur een inloopspreekuur in de raadszaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom om hier vragen te stellen aan de organisatie. Op www.wielerpromotievenray.nl of www.binckbanktourvenray.nl staat meer informatie.